Villa Le Piazzole

Franco Gallo

Villa Le Piazzole is een wijnhuis uit Toscane, meer bepaald uit Firenze (Florence). Villa Le Piazzole is een enorm groot en mooi landgoed, waarop er een prachtige villa staat uit de 16de eeuw. Het is nu dan ook niet alleen een wijnhuis, maar ook een residentie met appartementen en een bed & breakfast. En zelfs de villa kan gehuurd worden. 

De lucht op het domein is zeer fris en zuiver doordat ze afgesloten liggen van het centrum en de drukke wegen door heuvels, dit komt de landbouw natuurlijk ten goede. Buiten druiven worden er ook olijven, granen en andere fruitsoorten gekweekt.

De Azienda concentreert zich niet op kwantiteit maar op kwaliteit als het aankomt op het maken van wijn. Ze maken maar één witte, één rode en één dessertwijn. Er staan twee wijngaarden op het domein, Pino di Sotto en de Nieuwe wijngaard. De eerste is aangeplant in 1996 en bevat 5000 planten over één hectare grond. De nieuwe wijngaard is pas in 2002 aangeplant en bevat 7500 planten over 1,5 hectare grond. De druivensoorten die hier geproduceert worden zijn Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon voor de rode wijn en Chardonnay, Pinot Bianco, Grechetto, Malvasia en Trebbiano voor de witte wijn en de dessertwijn. Zoals eerder al vermeld concentreert Villa Le Piazzole niet op kwantiteit en dat zie je ook aan het aantal geproduceerde flessen. Van de rode wijn worden er 5700 flessen gemaakt, van de witte 3000 en van de dessertwijn 1500. 

 

 

Wijnen van dit huis

Witte Wijn

Il Giardino de Le Piazzole

IGT

Chardonnay, Pinot Bianco, Trebbiano, Grechetto & Malvasi

€ o.a.

Rode Wijn

Villa Le Piazzole

IGT

Sangiovese, Merlot & Cabernet Sauvignon

€ o.a.

Franco Gallo
Franco Gallo
Franco Gallo