Colvendra

Franco Gallo

Het wijnhuis Colvendra ligt te Refrontolo, een dorp tussen Conegliano en Valdobbiadene (het Prosecco gebied). Dus zoals u al verwacht is een Colvendra een Prosecco producent.

Het ontstaan van Colvendra gaat terug tot de begin jaren 900. Jawel zo ver terug, toen begonnen ze met de productie van wijn op hun terreinen.
Vanaf 1924 is het Leonardo Della Colletta die aan de basis ligt van hoe het domein er hedendaags uit ziet en hoe het werkt. Nog steeds werkend vanuit een oude familiale traditie.

Hedendaags zijn het de broers Sergio, Franco, Giuseppe en Mirko die het werk verder zetten op landgoed. Zij volgen persoonlijk elke fase van de productie en zorgen er zo voor dat alles gebeurd met respect voor het vak.

Er wordt dus voornamelijk Prosecco geproduceerd bij Colvendra, maar omwille van de strenge wetgeving mag men maar een bepaalde quantiteit Prosecco maken per wijngaarde. Dus hebben wij van Colvendra ook een Spumante kunnen krijgen die niet Prosecco genoemd worden, maar wel identiek hetzelfde productieproces doorloopt als alle andere Prosecco´s.
Buiten de productie van enkele top Prosecco´s maken ze bij Colvendra ook een witte wijn gemaakt uit de typisch Venetiaanse druif Manzoni Bianco; En ook een fantastische rode wijn Rosso del Groppo waarin een kleine hoeveelheid Marzemino verwerkt is.

Wijnen van dit huis

Mousserende Wijn

Spumante Cuvée

Extra Dry

V.S.A.Q.

Glera

€ o.a.

Prosecco Superiore

Brut

DOCG

Glera

€ o.a.

Spumante Rosato

Extra Dry

/

Marzemino del Refrontolo

€ o.a.

Witte Wijn

Manzoni Bianco

IGT

Manzoni

€ o.a.

 

Rode Wijn

Rosso del Groppo

DOCG

Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc & Marzemino

€ o.a.

Franco Gallo
Franco Gallo
Franco Gallo